ремонт на климатици бургас

ремонт на хладилници

ремонт на съдомиални

ЗА КОНТАКТИ:

0885 004 919

Email:office@eurovisionbs.com

Полезна информация за климатиците!

Защо като включа климатика, се носи лоша миризма?

 

Най-често причината може да е в натрупан прах по филтрите. Климатикът трябва редовно да бъде почистван. Така не само не се носят неприятни миризми, но и самият климатик работи по-ефективно.Лошата миризма се дължи на развитието на плесени във вътрешното тяло на климатика. Това се случва най-вече през лятото, когато остава влага във вътрешността на климатика.

Read more...

 
 

Трябва ли да изключвам климатика през зимата?

Не само че не е необходимо но и е нежелателно. Освен в случаи че няма да се ползва няколко дни.Когато климатика стопли помещението до температурата, която сте му задали, той влиза в икономичен режим. Ако го изключвате и включвате непрекъснато, харчите много повече ток, отколкото ако просто го оставите сам да регулира температурата в дома Ви. Ако поддържате режима включен-изключен, стените на помещението изстиват, а това намалява значително ефективността и увеличава потребената мощност

 
 

Какво е инвертор и как работи?

Инверторите носят името си от типа електрически пребразувател, който електронно регулира напрежението, електрическия ток и честотата на работа на климатичния компресор. Използването на електронни схеми ревилюционализира работата на климатиците. При работата с променлива мощност - повишавайки честотата се повишава и изходната мощност,  докато намаляването и води до по-ниски нива на мощност. По този начин температурния контрол е много по-прецизен и постоянен и работата на инверторните климатизатори е много по-ефективна в стравнение с конвенционалните модели.

Сравнение на обикновените климатици и инверторите с автомобилите.

Read more...

 
 

Избор на климатик

1. Мощността на климатика се избира на основата на изчисления, а не според нашето желание. Компромис с цел спестяване на пари при покупката е допустим в рамките до 10-12%, но бъдете сигурни, че няма да имате пълна функционалност, точно когато ви е най-нужна и рано или късно разликата в цената ще я покриете като увеличена сметка за ток.                                                                                                                                                  2. Купувайки климатик, вие ще можете да се отоплявате през есенно пролетния сезон, реализирайки икономия от около 68,5%, но Вие не си решавате въпроса с отоплението за зимата, или не при същата енергийна ефективност.

Read more...

 
 

Заблуди за климатика

Първи мит:
Само инверторните климатици стават за отопление.
Не, не е вярно! Всички съвременни климатици с общо предназначение могат да работят в режим на отопление и в режим на охлаждане. Инверторните климатици просто са по-усъвършенствани системи с прецизен контрол, които работят с по-ниска консумация на електричество. Ако се ползват целогодишо си заслужава да се използва по-голямата им енергиина ефективност и да се реализира икономия. Все пак не бива да се забравя че въпреки по-високата им цена от обикновените климатици , след известен период на експлоатация разликата в цената се изплаща от икономия и ставате собственик на отлична машина , която пести пари. Но дори и обикновените термопомпени климатизатори успешно се справят с отоплението на дома.

Read more...

 
 

За йонизаторите в климатиците

Едно от значителните постижения на науката е откритието, че йоните във въздуха с отрицателен ел. заряд, оказват положително влияние върху всички живи същества и по-специално човека.
Между специалистите е прието, че най-оптималното за човека съотношение между отрицателните и положителните йони за въздуха, който дишаме е 2:1. Отрицателните йони имат много къс живот. Попаднали в неутрална среда те отново се асоциират в кислородни молекули. За да се поддържа оптимално отношение между двата вида йони е необходима енергия - изкуствена йонизация чрез йонизатор.
В природата отрицателните йони се получават от - слънчевата радиация, естествената земна радиоактивност, водопадите, реките и др. Отрицателните йони повишават дихателния капацитет, стимулират функциите на сърдечно - съдовата и кръвоносната система, усилват биотоковете на мозъка, повишават съдържанието на кислород в кръвта, нормализират съдържанието на захар и фосфор, подобряват самочуствието и настроението, лекуват главоболие и преумора.Ползата от йонните пречистватели на въздуха и особено от произвеждащите отрицателни йони пречистватели рядко се обсъжда. Всъщност, високата концентрация на отрицателни йони има лечебен ефект. Йонният въздух съставлява 1 000 до 2 000 йона/см³ от въздухът извън населените места, като везните са силно наклонени в полза на отрицателните йони, особено близо до такива естествени производители на йони, като планините, водопадите, плискащите се вълни, вечно зелените гори и навсякъде другаде след дъждовна буря. По същата причина хората се чустват по-добре, когато дишат въздухът близо до тези естествени производители на йони.
В градовете и в другите замърсени райони броят на отрицателните йони лесно спада до по-малко от няколко стотин на см³. Йоните се унищожават от пренасищането с въздушнопреносими замърсители.

Read more...

 
 

Page 1 of 2

  • Members : 1
  • Content : 29
  • Web Links : 6
  • Content View Hits : 172055

За контакти

За поръчки и въпроси Ви очакваме на:

Gsm: 0885 004 919

Gsm: 0889 969 318

Email: office@eurovisionbs.com

Website: www.remontbs.com